🐝 POLETNA AKCIJA: 25% POPUST 🐝 🐝 POLETNA AKCIJA: 25% POPUST 🐝

Moja košarica (0)

Pokliči
070 150 541
Kontakt
orders@bee-tox.com
Podatki o trgovini

Pon - Pet. 9:00 - 17pm

Navodila za pot

ČEBELARSTVO MÜLLER d.o.o.
Partizanska pot 21
Slovenija, 8340 Črnomelj

ČEBELARSTVO MÜLLER d.o.o.
Partizanska pot 21
Slovenija, 8340 Črnomelj

Pon - Pet. 9:00 - 17pm

Zgodba

Sem Vesna Müller, skupaj z možem Matjažem že desetletje ljubiteljsko vzgajava čebele v Beli krajini. Najin hobi projekt, ki se je začel z ročno izdelanimi panji in prvo čebeljo družino, je prerasel v čebelarstvo s stotimi panji in par milijonov čebel.

Alt textZ možem Matjažem pred čebelnjakom.

Rada bi vam predstavila moj inovativen produkt: kremo iz čebeljega strupa, ki jo najbolj »po domače« opišem kot naravni botoks.

Ampak preskakujem. Sprva sva izdelovala samo naravni belokranjski med, še zdaj se spomnim prvih 30 litrov, ki sva jih pridelala in zdelo se nama je ogromno. Res sva začela naivno, v resnici so naju drugi »prisilili« v posel, ker so v lokalnem okolju ljudje začeli od naju kupovati najin pridelek. To naju je spodbudilo, da sva začela širiti najine panje, povečevati najin pridelek in vedno večja je bila tudi najina želja, da nastane pravi čebelarski posel.

Imam dva otroka in s hvaležnostjo sem bila zadnjih deset let izključno mama. Ko so malčki vstopili v šolo, sem začela razmišljati o službi – a v Beli krajini pravih priložnosti ni bilo, hkrati pa je v meni rasla želja, da moj hobi spremenim v posel. Verjela sem, da znamo pridelati kvaliteten med in zbirala sem pogum, da ga ponudim trgu.

Z družino pred čebelnjakom.

Hotela sem dobiti potrditev, če je naš med resnično dober, zato smo se poleti 2017 prijavili na mednarodno ocenjevanje medu na sejmu Agra. Težko opišem, kako nas je presenetilo, da smo že takoj prejeli srebrno priznanje za naš gozdni med. Najprej smo z družino proslavili nagrado, jaz pa sem vedela, da zdaj ni več izgovora: potrebno bo iti na trg.

Z velikim strahom sem pred tremi leti začela prodajati med. Začela sem skromno, pred trgovskim centrom v Črnomlju. Moj Matjaž je hodil v službo, jaz pa sem preživljala jesenske in zimske dni na moji stojnici. Odlično se mi je zdelo, da sem razprodala celotno letino, čeprav so bile to še res majhne številke.

Vse, kar sva zaslužila, sva vložila v razširitev čebelnjaka in sčasoma tudi v razvoj novih produktov. Na naših čebelnjakih pridelujeva gozdni, cvetlični, akacijev, kostanjev in lipov med, seveda je na stojnici prodaja lažja, če postrežem medico... obenem pa sem ves čas ustvarjala kombinacije medu z dodatki liofiliziranega sadja, kremnega medu, borovnice in podobno. Vse skupaj sva prejela 7 nagrad na različnih mednarodnih ocenjevanjih medu, ki sva jih kronala z najprestižnejšo – zlatim priznanjem za cvetlični med na sejmu Agra 2020, ter srebrnima medaljama 2021 za gozdni in kostanjev med.


Vesna na stojnicah.

Kvalitetnega medu v Sloveniji (in zlasti pri nas v Beli krajini) ne manjka, a malo je čebelarjev, ki ga uporabljajo kot surovino za svoje lastne izdelke. Eksperimentirala sem v mnogo smeri, od izdelave prehranskih dodatkov, gurmanskih specialitet, do apiterapije in kozmetike. Ves prosti čas sem vlagala v razvoj.

Vsak čebelar se sooča s piki. Vedno, ko je katera od naših čebel pičila moja otroka, sem jim govorila, da ni to nič narobe – ljudska modrost pravi, da je to v resnici zdravo, saj da čebelica svoje življenje za ta pik. In ob enem od takih trenutkov, ko sem tolažila otroka, da bo zaradi čebeljega pika bolj zdrav, sem začela razmišljati, da je čebelji strup v resnici zelo zanimiva učinkovina ...

... iz čebeljega strupa bi se dalo narediti marsikaj uporabnega.

Kapljice čebeljega strupa.

Mnogo ur sem posvetila raziskovanju. Čebelji strup deluje izjemno protivnetno, antivirusno in antibakterijsko. Dobro je znano tudi, da se ob čebeljem piku pospeši prekrvavitev, tvoriti se začneta kolagen ter elastin in nasplošno se poveča obnovitvena funkcija kože. Uporablja se celo kot eno redkih zdravil, ki blaži posledice multiple skleroze in skozi zgodovino poznamo več primerov antičnih kultur, ki so z apiterapijo s čebeljimi piki, ko so čebele prislonili na kožo zdravili artritis. To je zelo učinkovito zlasti pri zdravljenju kroničnih bolečin in vseh sklepnih obolenj.

A žal je pridobivanje čebeljega strupa skoraj nemogoče v količinah, ki bi omogočale kakršnokoli večjo predelavo. Čebele ob piku umrejo in odgovorni čebelarji zato tega ne bomo poskušali.

Vseeno me vprašanje, »kaj pa če« ni pustilo spati. Prepričana sem bila, da bi se dalo na nek način pripraviti čebele, da začno izločati strup, brez da bi pičile. Morda bi se jih dalo kako spodbuditi. Naključje me je pripeljalo do mladega čebelarja inovatorja na Hrvaškem, ki je eksperimentiral s pridobivanjem čebeljega strupa.

Skupaj z njim sva metodo izpilila in jo prilagodila za potrebe naših čebeljih družin, tako da sva pred vhode v naše panje namestila plošče iz posebnega steklenega materiala, na katere čebele pičijo in ob tem spustijo 1/3 svojega strupa. Še veliko jim ga ostane za samoobrambo.

Da je to za čebele resnično neškodljivo, na posameznem panju pobiramo strup le 25 minut na vsake tri dni. Vzdraženost čebel pri tem je enaka kot pri pridobivanju cvetnega prahu ali točenju medu. Iz enega panja tako v enem nabiranju dobimo ¼ grama čebeljega strupa. To je ena najbolj redkih zdravilnih učinkovin na svetu, ki jo marsikdo zaradi svoje posebnosti in visoke cene imenuje eliksir... ko sem pridelala prvo stekleničko, sem z njo ravnala kot z zlatom.

Brez težav bi čebelji strup prodajala kot surovino – a zdelo se mi je, da bi bila to velika škoda – in začela sem iskati način, da iz apitoksina ustvarim lasten izdelek.

Znova sem se spomnila na vse trenutke, ko je koga v naši družini pičila čebela in mojo pozornost usmerila, ne na bolečino, ampak na kožo. Ta se ob piku napne in zgladi. Zagotovo bi lahko iz čebeljega strupa nastala izjemna krema, z odličnim učinkovanjem na kožo!

Vesna in Bee Tox krema

O izdelavi krem tedaj nisem vedela prav veliko, zato sem se pri priznani farmacevtki vključila v tečaj izdelave krem in se intenzivno poglobila v kozmetologijo. Medtem, ko smo širili družinsko čebelje posestvo sem svoj prosti čas posvečala študiju različnih spojin in sestavin ter eksperimentiranju z recepturami. Za kuhinjskim pultom sem izdelovala prve vzorce in iskala informacije povsod, kjer je bilo to mogoče.

Sprva je šlo vse narobe. Krema je bila zrnasta, na koži je bil občutek masten, nastala so mazila, ki niso dišala in mnogo prvih poskusnih krem je izničilo učinkovanje strupa. Ne štejem več, koliko poskusnih receptur je nastalo. Eksperimentiranje je trajalo skoraj dve leti, neuspešno.

A nekega zimskega popoldneva pred dvema letoma sem se po naključju srečala s priznanim profesorjem na Zagrebški fakulteti, ki se ukvarja s kemijo strupov. Pojasnil mi je posebnosti apitoksina.

Embalaža kremic v hladilniku.

To je bila ključna skrivnost in tisto, kar mi je manjkalo. Postopek pridobivanja in predelave pa je naša skrivnost. Po skoraj treh letih razvoja sem imela v rokah izdelek, ki je vrhunske kakovosti.

Tako je iz enega najredkejših eliksirjev v naravi nastala kraljevska krema za glajenje kože: BEE TOX z visoko vsebnostjo čebeljega strupa. Za vsak mililiter kreme, ki jo proizvedem, je potrebnih vsaj 5 čebeljih pikov.

Bee Tox anti-aging krema.

 

KREMA BEE TOX IZ NARAVNEGA ČEBELJEGA STRUPA JE EDINA NARAVNA ANTI-AGEING KREMA, KI IMA RESNIČNO OPAZEN UČINEK ŽE OB PRVEM NANOSU. Njena glavna sestavina je 100% naraven čebelji strup, ki kožo napne, bistveno pospeši prekrvavitev v kapilarah, gladi gubice in ob redni uporabi preprečuje nastajanje novih. Za boljše učinkovanje so kremi dodani hialuronska kislina, ki poskrbi, da čebelji strup prodre globlje v kožo, karitejevo maslo, ki poskrbi za negovalen učinek zlasti pri zrelejši koži, ter šipkovo olje, ki je izjemen vir vitaminov A in C, ki naredita kožo bolj zdravo.

Vaša koža bo z uporabo BEE TOX bolj žametna in mehka, ter sijoča in napeta – brez nezdrave kemije.

Kremo sem uspela razviti s pomočjo Podjetniškega inkubatorja Bela krajina. Njihova vloga pri tej zgodbi je velikega pomena. Ponudili so mi razna svetovanja, mentorstva, predavanja in podporo v vseh oblikah. Z njihovo pomočjo sem kremo certificirala in junija 2020 izdelala vse potrebne analize in pridobila certifikate za prodajo, zagotovo edine kreme, ki vsebuje 100% naravni čebelji strup belokranjskih čebel.

 

Vabim vas, da poskusite zagotovo najbolj prestižno kremo pri nas, ki je zaradi omejene količine pridelave izjemno redka.

Za vas,
Vesna Müller

 

Podpri mojo zgodbo

Podpri mojo zgodbo z nakupom - in pomladi svojo kožo na naraven način - kupi kremo Bee Tox.

Na izdelek